Van Start Gaan

Om goed van start te gaan is het handig om vooruit een aantal zaken goed geregeld te hebben.
Hier staat een overzicht van wat ik nodig heb om te starten met je nieuwe of huidige website
en een uitleg over het proces dat we samen doorlopen om meteen goed te starten!

1) Wat heb je nodig om te starten

Jouw Logo

PDF, EPS of hoge resolitie JPEG of PNG indien mogelijk.

i

Hosting Gegevens

Jouw hosting account inlog en/of Cpanel gebruikersnaam en wachtwoord.
Heb je nog geen webhosting, dan kan ik dat ook voor je verzorgen.

WordPress Login

Een administrator inlog voor jouw huidige WordPress site. (als je die op dit moment al hebt)

Afbeeldingen & Foto's

Huidige en/of nieuwe afbeeldingen en foto’s die je wilt gebruiken op je nieuwe website.

l

Inhoud

Pagina inhoud en recente informatie voor de website.

Stijl Gids

Merk stijl overzicht, gebruikte kleuren of specifieke ontwerp wensen.

Deze items kunnen worden geüpload naar je Google Drive account of geüpload naar je beveiligde Dropbox map.

2) Google Drive

Je kunt elk bestand opslaan en Google Drive geeft je 15 GB gratis online opslagruimte voor al je foto’s, artikelen, ontwerpen, afbeeldingen, mp3 bestanden, video’s werkelijk van alles. Je hebt overal toegang tot je bestanden. Al je bestanden in Drive kunnen worden geopend met elke smartphone, tablet of computer. Het maakt niet uit waar je ook bent, je hebt je bestanden altijd bij je. Het is zo heel eenvoudig om mij uit te nodigen om elk gewenst bestand te bekijken, te downloaden en te bewerken. Je hebt hiervoor geen e-mailbijlagen meer nodig!

Google Drive

3) Dropbox

Dropbox is een fantastische online afbeeldingen en bestand platform om te delen. Dit is niet nodig voor elk project maar, als je meer dan 15 tot 20 afbeeldingen voor je website hebt of als ze te groot zijn om via email te verzenden, kunnen we Dropbox gebruiken. We kunnen Dropbox ook gebruiken om de inloggegevens te versturen in plaats van via email. Ik zorg voor een map voor het project waar jij je afbeeldingen en overige bestanden kunt uploaden.

4) Het ontwerpproces

Een website ontwerpen, ongeacht hoe groot of klein deze is, is een behoorlijk proces waar je al snel door overweldigd kan worden. Om je beter te helpen begrijpen wat je kan verwachten tijdens het ontwerpen en ontwikkelen van jouw website, heb ik mijn werkwijze uiteengezet in 3 stappen:

1) Lay-out en ontwerp

Een groot en tijdrovend deel van het ontwerpen van een website zit in het pannen en de lay-out fase van het proces. Ik maak eerst een sitemap (pagina & menu hierarchie) van de website voor goedkeuring, dan ontwerp ik de homepagina en sub pagina (of meer afhankelijk van de afgesproken aantal pagina’s) voor goedkeuring.

2) Ontwikkeling

Als de website lay-out en het ontwerp is goed gekeurd, ga ik door met het ontwerpen van de hele website. Pagina’s en voeg alle functionaliteiten en plug-ins toe. Ik zorg ervoor dat jouw website er goed uitziet en functioneert op alle apparaten (desktop – tablet en mobiel) en web browsers voordat we verder gaan naar de laatste stap.

f

3) Finetunen & Revisies

Finetunen & Revisies  Asl de website klaar is voor de laatste controle, kan je alle pagina’s bekijken en we kunnen dan gedetailleerde aanpassingen doen totdat de website alle revisies heeft gehad. Ik vraag je om echt ALLE pagina’s na te kijken om eventuele spelfouten of onjuiste inhoud te zorgen dat alles klopt als de website live gaat.

5) Samenvatten & LIVE GAAN!

Als de website klaar is om live te gaan, zijn alle onnodige plug-ins, pagina’s afbeeldingen en backend files verwijderd. De nieuwe website krijgt en back-up en wordt lokaal opgeslagen, dit in het geval dat deze teruggezet moet worden. Eenmaal live, kan het tussen de 24 en 48 uur duren voordat de website op alle apparaten goed wordt weergegeven. Sommige browsers zullen ververst moeten worden om de nieuwe website te zien, Echter in de meeste gevallen is de website direct zichtbaar op de meeste apparaten. Afhankelijk van de wifi verbinding en waar ze zijn in relatie tot de locatie van de server waar de website staat.

Jouw website gegevens en alle andere inlog gegevens zullen je worden toegezonden via beveiligde verbinding voor de veiligheid van de gegevens. Ondanks dat ik zelf ook een beveiligde back-up van je gegevens maak, Sla al je gegevens ook bij jezelf op.

Tot slot ontvang je een link naar mijn Gestart en Nu verder pagina waar je tips en advies krijgt over wat je kan doen met jouw nieuwe website en ook ontvang je informatie over mijn onderhoud en veiligheidsplan Dat ik aanbeveel bij al mijn klanten.

Als je vragen hebt, voel je vrij om mij te bellen of e-mailen.

Onderneem Actie

Krijg antwoord op jouw