wordpress beveiliging
Een gratis E-Book – Betere WordPress beveiliging ontvang direct in je mailbox.
 Beveilig jouw WordPress website beter Dankzij deze 10 slimme tips
Beveilig jouw WordPress website beter
Dankzij deze 10 slimme tips
Door Eric Stoop

Pagina's

Tips

Woorden

Koppen Koffie

WordPress Beveiliging
Ontworpen om de hackers buiten te houden

WordPress ( gebruikt door 25% van alle websites) is een content management systeem (CMS) waar websites mee gemaakt en ook onderhouden worden dit opensource systeem omvat ruim 76 miljoen weblogs.

Wereldwijd zijn er (gemeten 2016) 1 miljard websites, ongeveer 37.000 daarvan worden dagelijks gehackt.

Dit betekent dat er door internet criminelen wordt ingebroken op een (jouw) website en daar bijvoorbeeld zorgen dat je website niet meer bereikbaar is of erger nog door het installeren van wat codes informatie kan worden gestolen van jou of jouw klanten. De gevolgen zijn dan vaak niet meer te overzien.

Recentelijk had ik op een dag bijna 150 hack pogingen die met name afkomstig waren uit de Oekraïne en Rusland.

Omdat ik mijn website goed beveiligd heb, onder andere door middel van iThemes Security is er geen enkele poging geslaagd en heb ik alle pogers meteen in de ban gezet. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als ze wel binnen komen en kostbare data stelen.

Hopelijk is het nog niet bij jouw website gebeurd!

Gelukkig kan je jouw website goed tegen dit soort aanvallen beveiligen wil jij weten hoe je ellende en data diefstal kan voorkomen? Lees dan mijn E-book Beveilig jouw WordPress website beter Dankzij deze 10 slimme tips je kunt hem gewoon gratis downloaden en ontvangt hem direct in je mailbox.

 Beveilig jouw WordPress website beter Dankzij deze 10 slimme tips
EEN GREEP UIT HET E-BOOK
Bekijk hieronder wat voorbeelden uit het E-book.
Tip #1 - Verwijder niet gebruikte templates

Als je WordPress voor het eerst installeert worden een aantal gratis templates van WordPress mee geïnstalleerd. Het betreft de templates twenty xx waar xx staat voor de versie.

Verwijder deze templates (nadat je een eigen template hebt geïnstalleerd ander werkt je website niet meer). Het komt vaak voor dat WordPress websites gehackt worden die slecht onderhouden worden. Dit betekent eigenlijk dat deze templates niet worden bijgewerkt.

Tip #2 - Onnodige bestanden uit de root verwijderen

Er zijn drie bestanden die worden aangemaakt tijdens de WordPress installatie deze bestanden zijn gevoelig voor hacken en worden dan ook regelmatig door hackers gebruikt om informatie over je website te weten te komen.

Bijvoorbeeld het versienummer van WordPress Installatie achterhalen en zo weten welke veiligheidslekken er in die versie zitten.

Je laat thuis ook de deur niet los of open staan als je weggaat, dus waarom zou je dat met je website wel doen?

 

Tip #3 - Admin nooit als gebruikersnaam nemen

De meeste mensen die WordPress installeren (dat kan iedereen tenslotte) gaan het liefste zo snel mogelijk door de installatie heen en zien daardoor een belangrijke stap over het hoofd.

WordPress maakt tijdens de installatie een administrator gebruiker aangemaakt met de nogal oncreatieve naam admin. De hacker zegt bedankt, en dat is nu net diegene waarvan je niet wilt dat hij gaat inloggen op jouw website.

Hoe los je dit op?  Verander tijdens de 5-minuten-installatie van WordPress als eerste de gebruikersnaam en that’s it.

 Beveilig jouw WordPress website beter Dankzij deze 10 slimme tips
Beveilig jouw WordPress website beter
Dankzij deze 10 slimme tips
Door Eric Stoop
wordpress beveiliging
Een gratis E-Book – Betere WordPress beveiliging ontvang direct in je mailbox.
 Beveilig jouw WordPress website beter Dankzij deze 10 slimme tips Eric Stoop
OVER DE SCHRIJVER

Wie is Eric Stoop

Begin vijftig, getrouwd en vader van inmiddels een zelfstandige dochter en zoon.
Mijn achtergrond is dat ik diverse koks opleidingen heb afgerond en heb in diverse keukens gewerkt.

Begin jaren 90 ben ik overgestapt naar de commerciële foodsector en ben daar vele jaren actief geweest in de buitendienst met name in de foodsector.  Daarna heb ik diverse jaren de marketing en het ontwerp en beheer van meerdere websites verzorgd bij een versgroothandel gericht op B2B.

Ik deel graag mijn kennis met enthousiaste ondernemers die ook gek zijn op kennis tot zich nemen en net als mij de drive hebben om andere mensen te helpen.

2017 ben ik mijn eigen bedrijf SDezign ICT gestart en help andere ondernemers betere resultaten met hun website te behalen.

Eric Stoop