+31 (0)6 29047218

Klanten helpdesk

info@ericstoop.nl

E-mailbox 24/7

Maandag - Vrijdag

9:00 - 18:00

Verbeter tips voor gebruiksgemak

Verbeter tips

Sommige websites genereren veel verkeer, terwijl de meeste moeite hebben om een continue stroom van bezoekers te trekken. Er zijn diverse factoren die daar aan bijdragen, van zoekmachineoptimalisatie tot online advertenties, social media marketing tot het soort website en de aantrekkingskracht daarvan op een doelgroep.

Zodra er verkeer is gegenereerd, kan een website erop doorgroeien of het verkeer verliezen. Met andere woorden, een website kan aan de ene kant gebruikers de website laten bezoeken en deze omzetten in leads, klanten of gebruikers. Anderzijds kan je ook bezoekers verliezen zonder dat je een nieuwe klant, lead of gebruikersacquisitie hebt.

Verschillende factoren

Er zijn verschillende factoren die bepalen of een bezoeker op een site blijft en de website verkent, of dat hij deze gewoon sluit en verder gaat. Die factoren zijn waar ‘8 tips om de bruikbaarheid van jouw website te vergroten‘ zich bezighoudt.

Een internetgebruiker kan via een link op zoekmachines, social media naar een website worden geleid of door iemand worden doorverwezen naar de website. Als de website niet relevant is voor de zoekresultaten, links of verwijzingen, dan zal de bezoeker je website direct verlaten.

De links en de zoekresultaten van een website moeten dus relevant zijn voor de zoekopdracht. Eenmaal op de website zal een bezoeker slechts een paar seconden de inhoud op de bestemmingspagina aandacht geven om zichzelf te overtuigen om te blijven. Als de inhoud op de bestemmingspagina te saai of verwarrend is, als er geen dwingende titel is, als er geen juiste oplossing is voor het probleem of wat de bezoeker zoekt, dan zal de bezoeker ook je website verlaten.

Goed om te weten

Scannen

Website bezoekers gebruiken gemiddeld 2,6 seconden om de website te scannen, voordat ze zich überhaupt op een bepaalde sectie focussen.

Fixeren

Website bezoekers zullen gemiddeld 180 milliseconden focussen of fixeren op een bepaalde sectie voordat de website bezoeker verder gaat met browsen.

Aandacht

Jouw website heeft ongeveer 1 seconde om de aandacht van de lezer te trekken voordat deze wordt genegeerd.

Zoeken

60% van de tijd kunnen website bezoekers de informatie die ze zoeken niet vinden.

Verlies van inkomsten

50% van de verkoop wordt gehinderd doordat gebruikers de juiste informatie niet kunnen vinden 40% keert niet terug naar de website

Er zijn tientallen redenen waarom een bezoeker je website verlaat en zich niet verder verdiept in je website. Gezien deze redenen moet je als ondernemer adequate en gerichte wijzigingen aanbrengen in je website, van de lay-out tot de titels, lettertypen tot de soort inhoud dat aanwezig is, van de juiste plaatsing van de verschillende interactieve functies tot de oproep tot actie.

Er zijn talloze manieren om de mist in te gaan met een websiteontwerp en slechts een paar manieren om het goed te doen. De volgende 8 tips over het vergroten van de bruikbaarheid van jouw website zal duidelijkheid geven op dergelijke functies die een bezoeker aan jouw site verslaafd kunnen maken en houden, die daardoor kunnen leiden tot conversie van bezoekers naar leads, gebruikers of klanten. En je krijgt ook inzicht in wat werkt er op een website.

1 - Verwijder onnodige informatie

2 - Plaats informatie waar de meeste ogen kijken

3 - Maximaliseer hoe websitebezoekers "pagina's" lezen

Website gebruikers scannen in f patroon

4 - Snelle laadtijd

5 - Zoekbox afmeting

6 - Pagina lay-out

7 - Font gebruik

8 - Weblinks op je website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *